Eladó az egész világ ......

..

Mi is az a poratka?

Az atkák nem pókok vagy rovarok, hanem egy saját csoport. Olyan kicsik, hogy szabad szemmel nem láthatóak. Egy átlagos poratka mérete 0,3 mm. Körülbelül 3 atka fér el ennek a mondanak a végén lévő pontba. Ovális alakú, krémszínû, 8 lábú lények ezek tapadó végzõdésekkel a lábukon, ezáltal könnyedén elbújnak a szövetek és bútorok mélyén. Csak a halott atkákat lehet kiporszívózni hatékonyan. Emberi hámdarabokat, körmöt, hajat, pollent és gombákat esznek. Felfogják a párát a levegõbõl és a környezetükbõl. 2-tõl 4 hónapig élhetnek, de ez idõ alatt a tömege több mint 200 szorosának megfelelõ ürüléket termelnek, és több mint 300 tojást raknak! 

 

A poratkák a lebegõ részecskék felszínén élnek amelyek megjelennek a lakásban a semmibõl. Körülbelül 80%-a lebegõ részecskéknek, amiket a napfény sugárban láthatunk halott bõr, és csak 10%-uk pollen. Könnyû súlyuk miatt a poratkák is lebeghetnek. A hétköznapi tevékenységek, mint például megágyazás vagy gyerekek játszása során a poratkák szétszóródnak a házban a levegõ útján, és elkerülhetetlenül belélegezzük õket. Más lebegõ részecskék halott poratkákat és ürüléküket tartalmazzák.

Az emberek folyamatosan hámlanak, akár 50 millió hámdarabot naponta, ezért a házi poratkáknak kifogyhatatlan tápanyagot biztosítanak. Az atkák meleg, nedves környezetben szaporodnak, ahol számuk robbanásszerû növekedésnek indul. Sajnos az emberi ágyak a legmelegebb és nedvesebb helyek a világon egész év folyamán. A poratkák a matracokban, párnákban, szövetbútorokban, plüssállatokban élnek. Szeretnek a szövetek mélyébe bújni. A matrac korától függõen, 100 ezer és 10 millió poratkát tartalmazhat. Egy átlagos párna súlyának 20-50% át a poratkák teszik ki. Ki vagyunk téve az allergiát okozó melléktermékeknek is, miközben alszunk. Míg az új otthonok és bútorok eleinte pormentesek, 1 hónapon belül megjelennek a poratkák.

Poratka allergia:                                                                                        A poratka allergia a szénanáthához hasonló tüneteket mutat, és fõ kiváltója az asztmának és ekcémának. A betegek nem magára az atkákra allergiások, hanem a mikroszkópikus ürülékükre, amit maguk után hagynak a levegõben, ágyban és bútorokban. A poratka érzékeny egyének szénanáthás tüneteket mutatnak egész évben, fõleg ébredésnél és éjszaka.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 5
Heti: 57
Havi: 256
Össz.: 30 192

Látogatottság növelés
Oldal: Poratka és ......
Eladó az egész világ ...... - © 2008 - 2019 - berzsa.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »